Общо показвания

сряда, 14 януари 2015 г.

20 СУПЕР ПОЛЕЗНИ [И НЯКОЛКО НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНИ] САЙТА ЗА КОИТО НЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ


Имаш ли свои „всекидневни“ сайтове? Освен Фейсбук, Туитър и мейла, разбира се! Сигурно следиш някой онлайн форум, или пък имаш любим източник на новини, клюки и информация. Дълбоко в дебрите на интернет обаче са скрити десетки, ако не и стотици полезни, странни, забавни, учудващи сайтове, които в най-добрия случай повдигат веждите, а в другата крайност те карат да се заливаш от смях. И все пак някой се е сетил да ги създаде!

Сайтове, които ще ти кажат какво да сготвиш. Сайтове, които сравняват калориите между различни храни. Онлайн будилник? Генератор на обърнат текст? Всичко това и още много от най-полезните, най-куриозните и няколко откровено безумни, но страшно забавни линкове сме ти подготвили в следващата супер селекция.

Предупреждаваме те да ги използваш разумно, защото някои от тях са страшно зарибяващи!
 1. Мейл за 10 минути:


Понякога имаш нужда от мейл адрес, който да използваш само за потвърждение на регистрация и да не отвориш никога повече. Тази услуга ти предлага мейл адрес за еднократна употреба.

 1. Mathway


Най-общо казано този сайт решава математически задачи. Сигурно можеш да го използваш и за други неща, освен да препишеш на контролното.

 1. What the font


Уебсайт и app, който открива използвания шрифт. Само трябва да качиш снимка и си готов.

 1. Какво по дяволите да сготвя за вечеря?


Eто какво!
 1. Bug me not


Aко ти е писнало да се оплиташ в десетките регистрации за най-различни сайтове Bug me not предлага „споделен лог-ин“ за най-различни страници, без да се налага да разкриваш истинския си мейл адрес.

 1. Scr.im


Тази услуга конвертира мейл адреса ти в по-кратък вариант на принципа на URL скъсяването , освен това можеш да го споделяш спокойно в интернет без да се притесняваш, че адресът „случайно“ ще попадне в някой спам-лист.

 1. Join.me


Сайт, през който можеш да „надникнеш“ в екрана на друг компютър. С негово разрешение, разбира се. Страхотен за онлайн разговори, бизнес срещи и какво ли още не.

 1. Writecheck


Проверява за грешки и плагиатство.
 1. Snopes


Наистина ли Фейсбук притежава правата върху снимките, които качвам и може да си прави каквото си иска с тях? Проверете тук. Сайт от типа „Знаете ли, че“ с много информация по всякакви теми тип „градски фолклор“.

 1. Онлайн етимологичен речник


Заглавието казва всичко. Страхотен ресурс за да провериш дума на английски, за която не си сигурен какво точно означава, или откъде произлиза.

 1. Screenr


С този сайт можеш да правиш скрийншотове, да изрязваш и преоразмеряваш и да изпращаш готовите картинки супер лесно и без да ги запазваш предварително на компютъра или телефона си.

 1. Account Killer


Показва ти точно как да изтриеш ведъж и завинаги даден акаунт в социалните мрежи или различни други онлайн платформи. Не просто да го деактивираш, а да го изтриеш! Полезно!

 1. На колко дни съм?


С този сайт можеш лесно да изчислиш разстоянието в дни между две дати. Аз съм на 11,071 дни, а ти?

 1. Направи си комикс


Strip Creator ти помага да си направиш сам комикс. Внимание: зарибява ужасно много!

 1. Онлайн будилник


Ако случайно си си изгубил/забравил будилника.... ъъм, телефона.

 1. Rasterbator


Направи си фототапет или плакат от всяко изображение! Супер яко!

 1. Fliptext


„Нещо“, което обръща текст. Много подходящо ако искаш да се направиш на интересен във Фейсбук. ¡дерпан-дазто ешип иксраглъб ан а 'ɐɔıuıʇɐן ɐu ɐʞɐʇ ıʇoqɐɹ

 1. Кога да си легнеш?


Sleepytime смята цикъла на съня и ти дава насоки кога е добре да си легнеш за да се събудиш в определения от теб час отпочинал и презареден.

 1. Two foods


Не можеш да решиш какво е по-добре да изядеш за закуска? Сравни калориите и разни други показатели с този сайт.

 1. Накрая ти даваме безвъзмездно и в знак на добра воля линк към профила на най-готиният човек във Фейсбук.

Ей така, да си знаеш!

Това не е всичко! Има и БОНУС:

 


След толкова много полезни сайтове, ето и една колекция от напълно безполезни, но доста забавни сайтове. Не е ясно за какво служат, но са много добри за убиване на времето.Няма коментари: