Общо показвания

вторник, 9 декември 2014 г.

Направи си сам: 20 идеи за коледна украса

Коледа идва! Вдъхнете нов живот на ежедневни и може би непотребни вещи, които ви заобикалят, като си направите своя собствена празнична украса. Бъдете креативни и се забавлявайте!Празниците идват и коледният дух вече се е настанил трайно навсякъде около нас. Част от удоволствието на Коледа е именно в ритуала на украсяването. Независимо от това дали предпочитате пищната и богата празнична декорация или няколко семпли акцента в дома си, коледната украса внася настроение и събужда творческото в нас. Събрахме няколко креативни идеи за коледна украса от подръчни материали, издържани в Recycle Art eстетиката.Впечатляващо е колко много можем да постигнем с ежедневни, съвсем прости материали, съчетани с малко импровизация и желание. Най-хубавата част от всичко това е, че създаваме нещо с ръцете си, а това няма как да не повдигне настроението. Включете приятелите, децата и близките си в това занимание и си организирайте малък предпразничен уъркшоп, в който всеки да се развихри в желаната от него посока. 

Играчки, гирлянди, картички, свещници и какво ли още не - оставете въображението си да ви води. 

Специализираните сайтове за DIY (do-it-yourself/направи-си-сам) изобилстват от инструкции и видеоклипове по темата, но ние избрахме един по-интуитивен подход, който да ви стимулира да заложите на авторския прочит. Вместо с инструкции този път сме решили да ви зарадваме с идеи, а най-сладката част - пътят към осъществяването им - оставяме на вас самите. 

Това са нашите семпли коледни идеи, които е лесно да въплътите в реалността, украсявайки празнично дома си. Украсата е изключително интересна и забавна за изработка, затова ви съветваме непременно да включите и децата в този  приятен, а и познавателен процес. Весела Коледа!

Нашите препоръки: 


Мислете креативно - открийте какво ви харесва от морето с идеи в интернет и решете сами как да го направите още по-красиво!
Рециклирайте - използвайте налични материали, стари платове и дрехи, самотен чорап, копче,  изгоряла крушка, парче хартия, въженце, капачка, онова CD, което така или иначе щяхте да изхвърлите, въобще - каквото ви хрумне. Дайте нов, празничен живот на ненужните предмети у дома!
Включете всички - заедно е по-забавно! 
Забавлявайте се! Няма по-хубава коледна украса от усмивките по лицата на вашите близки!

20 идеи за коледна украса 


1. Познахте ли какво е това?! Точно така - това са преобразени ролки от тоалетна хартия! 


 2. В почти всеки дом се намира една кутийка със съкровища, сред които и куп неизползваеми копчета. С малко лепило можете да им намерите изненадващи приложения!


3. Още идеи с копчета (и прежда)


4. Ето един вариант за използване на непотребните дискове като коледна украса!5. Чашка & звънче - просто и ефектно.


6. Еленче от пъзел. 7. Украса от стари детски ръкавички!


8. Играчки от "вътрешностите" на стария будилник.


9. Елхички от коркови тапи.


10. Креативна идея за разкрасяване на старите играчки, които са ви доскучали!


11. Украса от компютърни компоненти + стари обици? Защо не!


 Пуснете въображението си на воля!


12. Пингвинчета от крушки!


 13. Алтернативна употреба на канелата - като коледна играчка!


14. Украса от шамфъстък!


15. Можете да изработите топки за елхата от подръчни материали - трябват ви стиропор, лепило и конци, прежда, вестници и каквото ви дойде наум!


16. Още по-интуитивен (и очарователен) пример за домашно направена играчка за елхата!


17. Канелени сладки на конец?! Страхотно!


18. Украса, плетена на една кука! Висшата лига в импровизираната декорация!19. Изберете нестандартни места за коледните играчки!


20. Снежен човек от чорапче, пълнено с ориз.Приятно забавление и Весела Коледа!!!1 коментар:

Anita Sokolowa каза...

Здравейте. Казвам се Анита Соколова и съм репортер в телевизия България Он Ер. Бихме искали да направим репортаж, провокиран от Вашата статия за идеи за коледна украса от различни предмети. Ако имате желание и възможност за интервю, моля свържете се с нас!
email: anita.sokolowa@gmail.com
тел. 0882980945