Общо показвания

петък, 25 април 2014 г.

Как да си изберем раница

 

 


Как да изберем правилната раница?

И най-скъпата и реномирана марка може да се окаже неподходяща по време на някой преход или пътуване и обратното. Ако знаем какво точно и къде ще правим ( и ако попаднем на добър консултант, който да ни помогне ) е напълно възможно да изберем точно каквото ни трябва и то в рамките на бюджета, който сме заложили.
Ето на какво трябва да обърнете внимание:
Материалът, от който е изработена ранцата: Не е непременно необходимо вашата раница да е 100% водоустойчива, но гледайте да вземете раница, която да е поне полу-водо устоичива (много раници включват брезент, с който може да ги покриете по време на дъжд). Убедете се, че раницата е направена от материал, който изсъхва бързо. Може да я изпробвате като я полеете с чаша вода. Ако нещата ви вътре не се намокрят, тогава раницата си струва.
Ципове, които могат да се заключват: Убедете се, че всяко отделение на вашата раница има два ципа, за да може да се заключва. Никак не е приятно някой да отмъкне част от багажа ви в някой хостел, но ... непредвидимо много по-неприятно е някой да ви пъхне нещо на някое летище...
Много секции: Всяка хубава раница има много секции. Те са необходими за да може да разпределяте нещата си в тях, за да ги намирате по-лесно. А и да може да държите мръсните си обувки отделно от дрехите си е направо задължително!
Колан за около кръста: Коланът ще помогне да се разпредели тежестта на багажа, по-равномерно, а това е изключително важно при дълги преходи и екскурзии. Ще ви помогне да не се изморите излишно и да не ви боли по-късно.
Подсилени презрамки: Подсилените презрамки намаляват напрежението върху раменете и в същото време върху кръста ви.
От значение ли е размерът? Да, тъй като раницата трябва да е пропорционална на тялото ви.  Да, тъй като е важно какво, къде и за колко време ще правите с раницата и оттам идва нужният ви литраж. Колегите от Списание 360, са дали прекрасен  материал, койтоможе да е ви е полезен: http://www.360mag.bg/posts/12959
От значение ли е цената? Да, тъй като е силно зависима от размера, материала и качеството на изработка на раницата.
Автор:

Няма коментари: